Årstider Livestream Livet Siste nytt

Hunder, bier og Erna

Stensparken bipark
Statsminister Erna Solberg åpner Stensparken bigård.

”Vi er glade for å kunne BiDra,” sa statsminister Erna Solberg da hun åpnet Stensparken bipark i dag.

Det lå en duft av honningglaserte grillspyd og lammepølser over Stensparken denne mandags formiddagen. Vi hadde storfint besøk i hundeparken da organisasjonen Jobb 34 åpnet sin nye bigård.

”Ingen er bare en diagnose, og det er en viktig øvelse for oss alle å se forbi diagnosene. Det er også viktig for alle å kjenne på mestringsfølelse i livene våre. Det bidrar Jobb 34 til, og det fortjener all mulig oppmerksomhet,» sa Erna Solberg.

Hun kunne fortelle at Regjeringen lanserer en egen pollineringsstrategi i slutten av juni.

”Dessuten har vi sørget for å ha kun humlevennlige blomster utenfor Statsministerboligen,” avsluttet hun, før hun tok på seg den hvite birøkterdrakten og ble med Jobb 34 og ByBi inn til kubene.

Flere bier i én smekk
Det er Velferdsetaten som har bevilget penger så Jobb 34 kan drive birøkt i hundeparken.

Jobb 34 tilbyr arbeidstrening for utviklingshemmede og langtidsledige i Oslo, og organisasjonen er tilknyttet Ullevålsveien 34, en bolig for utviklingshemmede i bydel St. Hanshaugen.

Jobb 34 driver også kaffekiosken Brenneriet på Grünerløkka, samt vaktmestertjenester, flyttehjelp, catering og kantinedrift.

”Dette er grønne midler som Høyre nok ikke hadde prioritert, men som vi er veldig glade for å ha blitt med på. Det er samarbeidet med MDG og Vestre som bærer frukter. Det gir arbeidsplasser også,” sier leder for bydelsutvalget, Anne Christine Kroepelien (H).

Fire snuter nyter lukten av pølser og grillet ost. Det ble noen godbiter på de firbeinte også.

Hundeparken er utvidet
Også ildsjelene i Stensparken hundegruppe var på plass da statsministeren åpnet bigården. I løpet av våren har hundegruppen gjort en kjempejobb med å rydde og gjøre parken hyggelig.

”Hundeparken er et sted hvor ulike mennesker kan møtes, der hund er bindeleddet. Her er barn, unge og eldre. Det er alltid hyggelig å komme hit,” sier Hilde Andersen, leder av Stensparken Hundegruppe.

Hundegruppen er aktiv på Facebook, og har nå over 600 medlemmer. Her utveksles nyttig informasjon og det deles bilder. Den 12. juni ble også Stensparken Hundeforening stiftet.

Fire ildsjeler i Stensparken hundegruppe – fra venstre: Sigrun Hope (Dr. Hope), Hilde Andersen og Bianca, Susanne Hauge Witz.

Foreningen Inititativtagere er Hilde Andersen, Sigrun Hope, Svenn Christian Svendsen og Kristin Hope,. Alle fire er villige til å være styremedlemmer. Er det flere som er interessert i å være i styret, så ta kontakt. Stensparken hundeforening skal:

– Jobbe for å fremme gode forhold for hunder og hundeturgåere i området i og rundt Stensparken.
– Fungere som et kontaktnettverk for hundefolk i området.

”Det er veldig viktig med gode, inngjerdede områdene der hunder kan løpe fritt. Stensparken hundepark handler om samhold og sambruk,” sa byrådsleder Anne Christine Kroepelien i sin tale.

Kroepelien, som bor i Pilestredet og som selv har hund, ivrer etter å utvide hundeparken enda mer, med flere inngjerdede områder.

Stensparken bipark
Statsminister Erna Solberg åpner Stensparken Bigård og Hundepark.

ByBi er tilbake
Det er ByBi som har fadderskapet for biene i Stensparken. ByBi hjelper Jobb 34 med å røkte biene, og det er veldig hyggelig å ha dem tilbake etter at de flyttet til Kongsgården for tre år siden.

Ragna Ribe Jørgensen, faglig leder av ByBi, kan fortelle en morsom historie om tre piletrær som står i hundeparken.

”Vi har ”stjålet” dem fra Carl von Linnés hage i Sverige. Vi var der på besøk og tok tre grener med oss hjem. Vi stakk de tre grenene ned i jorda her inne i parken, og i løpet av fire år er de blitt tre vakre trær,” forteller Ribe Jørgensen, faglig leder av ByBi.

De tre piletrærne står bak den lille hagen med bikubene.

Vi stakk de tre grenene ned i jorda her inne i parken, og i løpet av fire år er de blitt tre vakre trær,” forteller Ragna Ribe Jørgensen i ByBi.

Les her her
Kjølige TIPS i varmen
Hjernen trenger gode ord
Hva er raushet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *