Siste nytt

Tabber og feiltrinn i 2014

Det er særlig én ting som er viktig for oss mennesker:
Å eie vår egen historie.
Med oppturer og nedturer.
Kanskje særlig nedturer.

Dette har jeg lært av den fantastiske forskeren Brené Brown.
Nå har jeg gått på to onlinekurs hos henne, og jeg anbefaler dem på det varmeste!
Dere finner dem her.

Det å ta eierskap til nederlag og feiltrinn som en naturlig del av livet, har gjort dagene mine så mye bedre. Så mye rikere. Så mye kjærligere.
Det er dette Brené Brown kaller Sårbarhetens Kraft.
Vi har så mye å vinne på å dele de tunge sidene ved livet.

Derfor har jeg skrevet min Feiltastiske Årsrapport for 2014 – feiltrinn for feiltrinn.
Her er den:

1) Mye misunnelse i år også. Særlig rettet mot de ”tøffe og kule” i kultureliten, som sender ut ironisk kritikk i øst og vest. Jada, jeg vet jeg har skrevet en bok om raushet. At misunnelse er beundring som har gått seg bort.
”We teach what we most need to learn,” minnet Karianne Solvikaas meg om, under et foredrag om raushet i Stabek Kino i november. Jeg trenger fortsatt å øve meg på raushet – hver dag. Takk til Karianne for påminnelse!

2) Hjerter og heiarop på Facebook. Noen av oss uttrykte utemmet begeistring på sosiale medier, og fikk skikkelig bank av Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagbladet og VG. God læring med hensyn til hva som er gangbar kommunikasjon i dag. Det skal jaggu forandres – au au! Heia, heia!

3) Jeg kysset kronprinsessen – på munnen. Skulle takke henne for en fin fest på Kunstnernes Hus. Ville kysse henne på kinnet, men hun snudde på hodet så jeg kysset henne midt på munnen. Flaut er ikke et dekkende ord. Jeg drømte om royal fuckups i flere uker etterpå.

4) TV-intervju om raus økonomi til sending hos E24. Intervjuet ble stoppet av sjefredaktøren i E24. Raushet og økonomi? Serr? Mye arbeid rett i søplebøtta. Minner meg på at jeg skal lytte mer i året som kommer. Særlig til kritikere.

5) Raushetens Tid hos Bergen Bystyre. Noe i nærheten av total fiasko. Enkelte i publikum himlet med øynene. Raushet i politikken? Spar oss! Lytte til kritikere – igjen? Doh!

6) Oversettelse Raushetens Tid til engelsk. Skikkelig slitsomt. Tar mye lenger tid enn ventet! Vet ikke hva jeg skal lære av dette ennå, men skjønner det nok en dag.

7) Meldte meg på kurset ”Din Beste versjon” og endte med å bli min aller dårligste versjon. Ryggen kollapset da jeg begynte å jogge + intervalltrening, uten kjernemuskulatur. Jeg ble sur, og trøstespiste enda mer. Huske små skritt. Spise elefant bit for bit – ikke hele dyret i én jafs. Hjernen min forstår jo dette, men så var det denne adferden, da… Meget interessant…

8) Sprek, lett og sterk. Ikke akkurat. Yoga? Løping? Styrketrening? Vet det er bra for meg. Hvorfor gjør jeg det ikke da? Jeg trøstespiser når jeg er sliten og alene, og jeg spiser når jeg feirer. Adferdsendring er ikke gjort i en fei. How interesting!

9) Vondt i oppmerksomheten. Noen ganger blir jeg lille, upopulære Kathrine på 14 år. Det kan skje hvis jeg kjenner meg liten sammen med andre. Når jeg opplever at andre snakker sammen uten å henvende seg til meg. Slett ikke behagelig, men det går bedre når jeg vet hva som skjer, og kan berolige meg selv med at det er ganske normalt, og at det går over.


Beste sitat i 2014
«Vi skal si snille ting til hverandre.»
Kong Harald i Nyttårstalen

Motto for 2015
”Prøv å forstå. Ikke lat som om du vet.”
Forsker Erlend Dehlin ved NTNU

Min yndlingsvideo ved nyttår – 14 minutter med Benjamin Zander – om verdien av feil – enjoy!

Del gjerne egne feiltastiske 2014-opplevelser!
Det er sånn vi lærer å eie historiene våre – sammen.

Jeg ønsker dere et rikt og helhjertet nytt år!

Les mer her:
Godt økonomisk nytt år!
Vår indre Billy Elliott
Psykisk helse, hipp hurra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *